Innehåll


E-post


Information

The Philosophy Net är tänkt att fungera som en mötesplats för filosofiintresserade personer. Sajten skapades ursprungligen 1997 och är numera en av de äldsta svenska filosofisidorna på nätet. Förhoppningsvis kan den fortsätta att utvidgas och förbättras i framtiden.

Notera att vissa delar av sajten kan vara nedlagda (tillfälligt eller permanent).


Feedback

All form av feedback är välkommen, från påpekandet av stavfel och sakfel till åsikter om sajtens utformning och innehåll. Skicka gärna ett mejl eller skriv ett inlägg på diskussionssidan.

Om du upptäcker någonting som du säkert vet är fel, så skulle jag vara särskilt intresserad av en kommentar.

Tack för din hjälp!

Daniel Rönnedal
info@thephilosophynet.comFAQ

F: Var kan jag hitta mer information om filosof x eller ämne x?
S: Nedan följer några allmänna tips.

 • Leta igenom The Philosophy Net. I sektionen Filosofer finns introduktioner till ganska många kända västerländska tänkare. Här kan du hitta information som hjälper dig vidare. I biografierna finns t.ex. uppgifter om viktiga filosofiska verk. Sektionen innehåller även länkar till några samtida filosofer.

 • Använd The Philosophy Nets Länksektion. Här finns för närvarande länkar inom följande kategorier: Allmänt, Bibliotek, Föreningar, Institutioner och Tidskrifter. Fler länkar och sektioner kommer förhoppningsvis att dyka upp framöver.

 • Använd generella sökmotorer och sök direkt på relevanta ord.

 • Använd Libris för att söka på enskilda böcker eller författare. Se sektionen Länkar - Bibliotek.

 • Leta på ett bibliotek i din närhet. Fråga en bibliotekarie om hjälp, om du inte hittar vad du letar efter. Böcker som saknas brukar kunna fjärrlånas. The Philosophy Nets länksektion innehåller länkar till de flesta bibliotek i Sverige. Studerar du, kan du höra med ditt skolbibliotek. Man brukar också kunna beställa artiklar via bibliotek. Större bibliotek har ofta databaser, där du kan söka på enskilda författare och böcker, eller på särskilda ämnen. Klicka här för att komma till sektionen Länkar - Bibliotek.


 • F: Hur kan jag hjälpa till att förbättra The Philosophy Net?
  S: Nedan följer några förslag.
 • Ge feedback (se ovan).

 • Tipsa bekanta om sidan.

 • Länka till The Philosophy Net.


 • F: Vad är meningen med livet?
  S: Den som är intresserad av svaret på denna fråga kan mejla mig, så skickar jag över facit.


  Frågor

  Om du har några frågor om någonting som rör The Philosophy Net, sajtens innehåll e.dyl. får du gärna höra av dig till mig. Jag besvarar alla mejl jag får och jag försöker besvara dem så fort som möjligt. (Massutskick (spam osv.) besvaras dock ej.)

  Daniel Rönnedal
  info@thephilosophynet.com


  Copyrightinformation

  Allt material på dessa sidor skyddas av upphovsrättslagen. Inget material får lagras, mångfaldigas eller reproduceras på annat sätt (med de undantag som anges i upphovsrättslagen) utan upphovsmännens skriftliga tillåtelse. Det är tillåtet att använda materialet för privat bruk. Kortare citat är tillåtna, om de utformas i enlighet med god sed. Var vänlig uppge alltid källan i dessa fall. Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till <info@thephilosophynet.com>.


  Tack!

  Jag vill här passa på att tacka alla som på ett eller annat sätt har möjliggjort denna sajt eller som har hört av sig med uppmuntrande mejl under de år som den har legat uppe. Ett stort tack till alla er!

  Till toppen


  © 1997-2004 The Philosophy Net